Utbildningstillfälle hur man gör en SCIP anmälan 27 oktober 2022

Från och med den 5 januari 2021 måste tillverkare, importörer, distributörer och montörer av varor anmäla förekomst av särskilt farliga ämnen i sina varor till den så kallade SCIP-databasen hos den europeiska kemikaliemyndigheten ECHA.

Trots att rapporteringsplikten nu har funnits i mer än ett år är det många som av olika skäl inte känner till vilka krav som gäller. Med utgångspunkt i EU:s kemikalie- och avfallslagstiftning lyfter våra erfarna och inspirerande kursledare fram vad du måste veta om SCIP-databasen.

Att göra en SCIP-anmälan: Vid detta utbildningstillfälle får du en praktisk genomgång av hur du överför din sammanställda information till rätt fält i din SCIP-anmälan.

Utbildningen genomförs i samarbete mellan TeknikföretagenTeknikföretagens BranschgrupperMobility Sweden och Ramberg advokater.

Varmt välkommen den 27 oktober kl. 08:30 – 10:00!

Din anmälan gör du senast den 13 oktober!

Avgift 625 SEK (inkl. moms). Du betalar snabbt och enkelt med kort eller Swish. Lösningen är vald för att kunna erbjuda dessa viktiga utbildningar till ett riktigt förmånligt pris. Anmälan är bindande och avgiften är inte återbetalningsbar, men det går bra att ändra deltagare vid förhinder.

Länk till mötet kommer att mailas till registrerade deltagare ett par dagar före utbildningen.

Har du en kollega som är intresserad av utbildningen får du gärna vidarebefordra denna inbjudan.

Vid frågor – maila till: anna.henstedt@mobilitysweden.se

Anmälan gör du här!


Nyheter


Inspirerande höstmöte

SACE fokuserar på medlemsvärvning och kommunikation om förändringar inom digitalisering, elektrifiering och AI. Trucktillverkare inom MHG fokuserar idag på att 

Välbesökt vårmöte 2023!

SACE:s vårmöte ägde rum hos Ljungby Maskin AB i Ljungby med Zia Lyckvall och Rune Andersson som värd för mötet!

Ny guideline för säkerhet kring litiumjonbatterier

Genom ett samarbete mellan MHG, SACE och Brandskyddsföreningen under 2022 har en guideline tagits fram gällande säker användning av arbetsmaskiner

SACEs höstmöte tillsammans med Materialhanteringsgruppen

Det arrangerades en workshop med fokus på trender, kompetensförsörjning och behov. Dagarna samlade ett 30-tal deltagare och avslutades med ett